Bazı bitkiler evimizi dekoratif olarak zenginleştirmenin ötesinde evimize bolluk, bereket, şans, iyi enerji ve iç huzuru çekerler. Bazen kokuları, bazen formları, bazen ise bulundukları mekanın havasını temizlemeleri bahsettiğim iyi enerjileri oluşturmalarına neden olur. İşte bu bitkilerden bazıları:

Jade ya da crassula ovata: Sukulent cinslerinden biri olan crassula anavatanı olan Kuzey Afrika’dır. İyi şans çeken, finansal enerjileri artıran bir bitki olarak kabul edilir, para bitkisi olarak da adlandırılır. Bitkinin parlak yeşil yaprakları büyümeyi, bozuk paraya benzeyen yaprakları ise bereketi sembolize eder. Yeni iş, yeni ofis, yeni ev için geleneksel hediyelerden biridir. Feng Shui’ye göre evin doğu tarafına konursa aile huzuru, sağlık, girişim konularında destekleyicidir, kuzeydoğusuna konduğunda servet ve şans getirir, batıya konursa yaratıcılığı artırır veya çocuklara şans getirir. Ofiste başarı ve bereketi getirsin diye girişe konabilir. Para bitkisi içeren ürünlerimizden birkaçı: hhttps://lunluncicek.com/magaza/bitkiler/anatolian-sun/  ve hhttps://lunluncicek.com/magaza/bitkiler/anatolian-motifs/

Orkide: Orkide sevgi ve aşkta iyi şans getirir, eve pozitif enerji yayar, evdeki enerji akışını düzenler. Feng Shui’ye göre mevcut ilişkileri iyileştirir, yeni ve doğru insanları hayatınıza çekmenize yardım eder. Orkideler geceleri oksijen saldıkları için yatak odasında orkide bulundurmak iyi uykuya yardımcı olur.

Orkideli aranjmanlarımızdan bazıları:

hhttps://lunluncicek.com/magaza/cicekler/attractive/ ,

hhttps://lunluncicek.com/magaza/bitkiler/yesil-cicekli-bitkiler/elegance/ ,

hhttps://lunluncicek.com/magaza/bitkiler/yesil-cicekli-bitkiler/beyaz-orkide/

 

Aloe: Sukulent cinslerinden olan Aloe iyi şans getirir ve pozitif enerji yayar. Yapraklarındaki jelin yara iyileştirici etkisi vardır, ayrıca ilaç sektöründe aspirin dahil birçok ilacın maddesi olarak kullanılır. Yapraklarında su tutan bir bitki olduğu için 5 derece altını tolere edemez, yapraklarındaki su donabilir, dolayısıyla kışları evde, direkt güneş ışığı almayan ama aydınlık bir yer idealdir, aşırı sulanırsa kökleri çürür, sulama 20-25 günde çok az miktarda yapılmalıdır.  Afrika’da aloe yaprakları şans getirmesi, kötülükleri uzaklaştırması için kapı girişlerine asılır. Mutfakta aloe bulundurmanın evi yangından, yanmadan, kazalardan koruyacağına inanılır.

 

 

Lucky bamboo:

Bolluk ve bereket sembolüdür. Cam vazoda su içerisinde tutabilirsiniz, direkt güneş sevmez, aydınlık bir yerde tutmanız yeterlidir. Suyunu 15 günde bir değiştirip vazosunu yıkamanız ve uzayan köklerini azıcık kesmeniz iyi olur. Yaşam enerjisini, fiziksel aktiviteyi, canlılığı etkilediğine inanılır.

 

 

 

Biberiye

Akdeniz  bölgesi otlarından olan Biberiye’yi evinizde de rahatça yetiştirebilirsiniz. Mis gibi kokusuyla evi toksinlerden arındırır, kötü havayı temizler, böylelikle fiziksel ve zihinsel enerjiyi artırır, iç huzuru sağlar. Yazları seralarda bulabileceğiniz biberiye bitkisini aydınlık bir yerde tutun, toprağı aşırı kurumadan haftada bir veya iki defa sulayın.

 

 

Spatiphillum veya Barış Çiçeği

Bulunduğu mekandaki havayı temizleyen biktilerdendir. Yarı gölge severler, haftada bir veya iki toprağı aşırı kurumadan sulanmalıdır. Yatak odasında bulundurulursa sakin ve dingin uyku sağlar. Manevi ve fiziksel iyi enerjiyi artırır.

 

 

Yasemin

Mayıs ayından Ekim’e kadar açan çiçekleriyle güzel kokular yayan yasemin bitkisi pozitif enerjiyi artırır, ilişkilerin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Güzel kokusu stresi azaltır. Normalde dış mekan bitkisi olan yasemin bitkisinin bodur cinslerini evinizde de yetiştirebilirsiniz.

 

 

Sansaveria, Lunlun ÇiçekSansaveria yani Kılıç bitkisi: Toksinleri absorbe ederek havayı temizleyen ve oksijen yayan Kılıç bitkisi koruyucu enerjiler içerir. Asya’da bu bitkiyi evinizde bulundurmanın bereket, güzellik, uzun yaşam, sağlık, kuvvet sağlayacağına inanılır. Bu nedenle ev girişinde bulundururlar. Toksinleri temizlediği için yatak odası için de ideal bir bitkidir.

Bakımı kolay, öldürmesi zor bir bitkidir. Aşırı su sevmez, 3 haftada bir azıcık sulama yapılmalıdır. Az ışık veya çok ışık gibi durumlara dayanıklıdır. Yapraklarının tozunu almak iyi olur.  Geceleri oksijen saldığı için yatak odası için de uygun bir bitkidir.

 

Lunlun Çiçek Blog

Çiçek ve çiçekçilik ile ilgili bilgiler, öneriler ve daha fazlası için.