Feng Shui’nin amacı yaşadığınız mekanı doğayla uyumlu hale getirerek iyi enerjilerin akışını sağlamaktır. Çiçekler ve bitkiler iyi enerjilerin akmasını sağlamakta büyük rol oynarlar. 

Feng Shui mekanınızda dengeyi sağlar ve bu da sizin daha iyi dinlenmenizi veya ofisinizde daha verimli çalışmanızı sağlar. Aşağıda bazı çiçeklerin faydalarını vermeye çalıştım. Ama çiçekleri taze oldukları sürece muhafaza edin, ölmüş çiçekleri ofisinizde, evinizde tutmayın!Girişte bir vazo dolusu taze çiçek sizi ve misariflerinizi güzel bir şekilde karşılayacak ve evinizde iyi enerjiler yayacaktır.

Yatak odanızda beyaz vazoda kırmızı ve pembe taze çiçekler hayatınıza daha çok romantizm katacak. Lilyumlar yaz mevsiminin ve bereketin simgesidir. Evinizin çok kullanılan bir köşesine konabilir. Evinizde sükunet ve huzuru pekiştirir. Günebakanlar ateş enerjisi verir ve çevresine enerji verir.

Feng Shui - Lunlun Çiçek - Banu Dorken Erol

Feng Shui – Lunlun Çiçek – Banu Dorken Erol

Pembe ve kırmızı karanfiller romantizmi canlandırır. 

Beyaz karanfiller dinginliği ve vakurluğu sembolize eder. 

Mimozalar sarı çiçekleriyle evin merkezinin chi enerjisini yükseltir. Dolayısıyla mimozaları evinizin merkezine koyun. Böylece daha istikrarlı ve başarılı olmanızı sağlar. 

Güller romantizmi artırır. Yatak odanızda gül bulundurabilirsiniz.

Şakayık ve Amarilisler erkeksi enerjiyi güçlendirir. Sadakat ve şefkatin simgesidirler. Kallbinizi kuvvetlendirir, kan dolaşımındaki düzensizlik ve tıkanıklığı önler.  Şakayık ve Amarilisler iyi talihi pekiştirir.

Krizantemler evinize neşe ve mutluluk getirir. Krizantemler gevşeme ve inziva ile alakalıdır.

Nergisler su perisi olarak bilinir. Soğanlı bir bitki olan nergis tam da yeni yılda çiçeklenir. Önümüzdeki yıl için şans getirir.

Orkideler uyum ve barışı destekler.

Evde veya ofiste bitki bulundurmak yararlıdır. Bitkiler havayı temizler, içeriye güzel bir enerji yayar. Bitkileri evinizin doğusuna, güneyine veya güney doğu köşelerine koymak şansı artırır.

Yeşil büyümenin rengidir. Yeşil bitkiler barış ve uyumu yansıtır, sizi sakinleştirir. Evinizde her odada en az bir adet yeşil bitki bulundurmak odanızı tazeler, havayı temizler.

Yuvarlık formlu yaprağı olan bitkiler iyi enerjiyi ve iyi şansı çeker. Elektronik eşyaların bulunduğu ortamda mutlaka  yuvarlak yapraklı bitkiler bulundurun.

Çalı formlu bitkiler chi enerjisini yavaşlatır. Koridorlar için uygundur. 

Yasemin dostluğu sembolize eden bir bitkidir, ayrıca güzel bir ev hediyesidir.

Afrika menekşesi korunmayı sembolize eder. Evde barış ve dinginliği pekiştirir.

Kaktüs kazalara ve hırsızlıklara karşı korunmayı temsil eder.

Fıstık çamı açlığı defeder.

Bitkileri verdikleri etkiye göre yerleştirebilirsiniz. Örneğin fıstık çamını açlığa karşı koruduğu için yemek odasına ve mutfağa koyabilirsiniz. Kaktüs gibi koruyucu bitkiler girişlere ve pencere önlerine konabilir.  Krizantemler, orkideler, karanfiller dinginliği, sükuneti ve romantizmi artırdığı için yatak odasına konabilir. Bereketi ifade eden lilyumlar ve enerjiyi ifade eden günebakanlar salona konabilir.

Here is a collection of places you can buy bitcoin online right now.

Published On: Ekim 19th, 2016 / Categories: Blog / Tags: , , , , , , , /

Lunlun Çiçek Blog

Çiçek ve çiçekçilik ile ilgili bilgiler, öneriler ve daha fazlası için.